Chokladkrisp

Ingridienser:
2. Rör ner socker, sirap och kakao.
3. Låt koka 2 minuter.
4. Tillsätt krossade cornflakes.
5. Klicka ut smeten i formar och låt stelna.
- 100 gram smör
- 1 dl socker
- 4 msk sirap
- 2 msk kakao
- 6 dl cornflakes
2. Rör ner socker, sirap och kakao.
3. Låt koka 2 minuter.
4. Tillsätt krossade cornflakes.
5. Klicka ut smeten i formar och låt stelna.
Chokladbollar

Ingridienser:
- 150 gram smör
- 3,5 dl havregryn
- 2 dl socker
- 1 dl kocos
- 1,5 msk vaniljsocker
- 4,5 msk kakao
- 2-3 msk kaffe
Knäckbräck

Ingridienser:
- 1,5 dl vispgrädde
- 2 dl socker
- 1,5 dl ljus sirap
- 1 dl rostade hasselnötter
- 2 dl cashewnötter
- 1 dl valnötter
- 1 msk smör
2. Häll i nötter, smör och blanda ordentligt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper eller i formar. Låt stelna!
Kräftsallad

Ingridienser:
- 500 gram kräftstjärtar
- 2 gurkor
- 2 avokadofrukter
- 1 msk citronsaft
- 2 msk hackad dill
- 2 dl créme fraiche
- Prästost, mängd efter smak
- 100 g blandsallad
- Salt och peppar
2. Dela avokadofrukterna och gröp ur köttet. Droppa över lite av citronsaften.
3. Blanda kräftstjärtar, gurka, avokado och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Hyvla över osten.
5. Droppa över resten av citronsaften och rör i créme fraichen.
6. Lägg hela salladsblad i botten så en skål och toppa med kräftblandningen
Kladdkaka

- 4,5 dl Strösocker
- 2,25 dl Vetemjöl
- 4,5 msk Kakao
- 3 Ägg
- 225g Smör
Gör så här:
Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg. Smält smöret och rör i det i smeten. Häll över i en smord och bröad bakform.
Baka kakan i 175 grader, ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan servering.
Mina favoriter!
Köttgryta

Revbensspjäll, potatis och championsås

Schnitzel och potatissallad


Revbensspjäll, potatis och championsås

Schnitzel och potatissallad

Köttfärsrisotto

Ingredienser:
- 450 g köttfärs
- 1 gul lök
- 3 dl ris
- 1 burk krossade tomater
- 3 msk tomatpuré
- 1 1/2 grön paprika
- Salt/svartpeppar
- 6 dl vatten
Gör så här:
Fräs löken i en gryta. Lägg i färsen och bryn den väl. Häll i riset och fräs ytterligare någon minut. Blanda ner krossade tomater och tomatpuré. Häll på vatten, salta och krydda. Skär paprikan och lägg ner i grytan. Lägg på locket och låt det småkoka på svag värme i ca 20 min. Voila!
Nyinköpt kokbok



Färgglada, sockersöta och lyxiga. De här bakverken har tagit världen med storm och sätter garanterat guldkant på den gråaste av vardagar. Baka macarons i regnbågens alla färger med smak av bär, choklad och lakrits, gör fluffiga cupcakes med olika sorters glasyr och pynt.
Nu har jag äntligen fått hem denna underbara bok. Bakningen kan börja!
Nu har jag äntligen fått hem denna underbara bok. Bakningen kan börja!