Chokladkrisp




Ingridienser:
  • 100 gram smör
  • 1 dl socker
  • 4 msk sirap
  • 2 msk kakao
  • 6 dl cornflakes
1. Smält smöret i en kastrull.
2. Rör ner socker, sirap och kakao.
3. Låt koka 2 minuter.
4. Tillsätt krossade cornflakes.
5. Klicka ut smeten i formar och låt stelna.

Chokladbollar




Ingridienser:
  • 150 gram smör
  • 3,5 dl havregryn
  • 2 dl socker
  • 1 dl kocos
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 4,5 msk kakao
  • 2-3 msk kaffe
Rör ihop smör och socker. Tillsätt havregryn, kokos, kakao, vaniljsocker och kaffe.

Knäckbräck




Ingridienser:
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2 dl socker
  • 1,5 dl ljus sirap
  • 1 dl rostade hasselnötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 1 dl valnötter
  • 1 msk smör
1 Blanda grädde, socker och sirap i en microtålig skål. Kör i micron ca 10 min på högsta effekt.
2. Häll i nötter, smör och blanda ordentligt. Bred ut smeten på ett bakplåtspapper eller i formar. Låt stelna!

Kräftsallad




Ingridienser:
  • 500 gram kräftstjärtar
  • 2 gurkor
  • 2 avokadofrukter
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk hackad dill
  • 2 dl créme fraiche
  • Prästost, mängd efter smak
  • 100 g blandsallad
  • Salt och peppar
1. Lägg kräftstjärtarna i en skål. Skala och kärna ur gurkorna. Skär gurkorna i stavar och därefter i sneda bitar.
2. Dela avokadofrukterna och gröp ur köttet. Droppa över lite av citronsaften.
3. Blanda kräftstjärtar, gurka, avokado och dill. Smaka av med salt och peppar.
4. Hyvla över osten.
5. Droppa över resten av citronsaften och rör i créme fraichen.
6. Lägg hela salladsblad i botten så en skål och toppa med kräftblandningen

Kladdkaka




  • 4,5 dl Strösocker
  • 2,25 dl Vetemjöl
  • 4,5 msk Kakao
  • 3 Ägg
  • 225g Smör

Gör så här:
Rör ihop socker, mjöl, kakao och ägg. Smält smöret och rör i det i smeten. Häll över i en smord och bröad bakform.

Baka kakan i 175 grader, ca 30 minuter. Låt kakan svalna innan servering.

Mina favoriter!


Köttgryta

Revbensspjäll, potatis och championsås

Schnitzel och potatissallad

Köttfärsrisotto




Ingredienser:

  • 450 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 3 dl ris
  • 1 burk krossade tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 1/2 grön paprika
  • Salt/svartpeppar
  • 6 dl vatten

Gör så här:


Fräs löken i en gryta. Lägg i färsen och bryn den väl. Häll i riset och fräs ytterligare någon minut. Blanda ner krossade tomater och tomatpuré. Häll på vatten, salta och krydda. Skär paprikan och lägg ner i grytan. Lägg på locket och låt det småkoka på svag värme i ca 20 min. Voila!

Nyinköpt kokbok




Färgglada, sockersöta och lyxiga. De här bakverken har tagit världen med storm och sätter garanterat guldkant på den gråaste av vardagar. Baka macarons i regnbågens alla färger med smak av bär, choklad och lakrits, gör fluffiga cupcakes med olika sorters glasyr och pynt.

Nu har jag äntligen fått hem denna underbara bok. Bakningen kan börja!